Tuesday, May 8, 2012

Slottsbröllop

Ett bröllop i Skottland är en händelse i livet som då man verkligen har chansen att leva ut sina drömmar och önskemål. Det är viktigt att man känner sig trygg och att man har full kontroll över den planering som krävs inför den stora dagen. Skottlandsbröllop kan erbjuda allt från hjälp med intyg och annat pappersarbete till totalt planering och genomförandet att vigsel och bröllopsfest.
Skottland är slottens land. Här finns allt från mäktiga fästningar på branta klipputsprång, svårintagliga torn och befästa hus till eleganta herresäten i skotsk baronstil. Du kan se en rad olika typer av slottsarkitektur - och höra berättelser om de dramatiska händelser, onda gärningar och romanser som sägs ha ägt rum innanför de uråldriga murarna!





Skottlands Historia
Kungariket Skottland, skoternas land, enades politiskt på 800-talet och hade till skillnad från den södra delen av Storbritannien, dagens England och Wales, inte lytt under det Romerska riket. Romarna kallade landet Kaledonien, och folket utgjordes av pikter och britoner, två keltiska folk. Traditionellt brukar det skotiska riket Dalriada, Dál Riata på skotsk gäliska, anses vara Skottlands föregångare, och Skottlands kungar legitimerade sin ställning genom härstamning från Fergus Mòr, Dalriadas halvmytiske grundare. Dalriadas folk var skoter. Skottland och skottarna är enligt de legender som finns nedtecknade i till exempel Lebor Gabála Érenn uppkallad efter Scota, en mytisk dotter till en farao som senare har föreslagits vara Neferhotep I. Egentligen bildades Skottland ur Alba, ett kungarike som uppstod genom att Dalriadas kung Kenneth Mac Alpin besegrade Piktavien, pikternas land, 843 och länderna slogs samman.
Här kan du se bilder från skottland.




No comments: