Wednesday, October 16, 2019

Ny hundblogg lanserad


En ny hundblogg har nu lanserat där det löpande kommer skrivas om det mesta som rör hundar. Allt från topplistor till tips om hundars säkerhet.

Jack russell terrier

Jack russell terrier är en hundras med ursprung i England men med Australien som officiellt hemland. Den är en terrier och grythund. Jack Russell terrier har gemensamt ursprung med parson russell terrier men är till skillnad från denna kortbent. Under 2000-talet har jack russell terriern blivit en av de populäraste hundraserna i flera länder.

Tax

Tax är en hundras från Tyskland. Den är en grythund och drivande hund, vanlig som sällskapshund. Taxen finns i tre hårlag och tre storlekar vilket ger nio varianter.

Jämthund

Jämthund är en hundras från Sverige. Den är en nordlig jaktspets vars främsta användningsområde är älgjakt. Den är Sveriges och Finlands vanligaste älghund och en av de populäraste hundraserna överhuvudtaget i dessa båda länder. Dess kärnområde var ursprungligen Jämtland och Härjedalen.

Border collie

Border collie är en hundras som ingår i gruppen vallhundar. Den kommer ursprungligen från Storbritannien, från gränsområdet mellan England och Skottland.

Cavalier king charles

Cavalier king charles spaniel är en hundras från Storbritannien. Den är en sällskapshund av typen brittisk dvärgspaniel.

Källor

Källa på hundbeskrivningar: Wikipedia

No comments: